PONIEDZIAŁEK 29 kwietnia:

  • I danie:
    • Zupa jarzynowa: włoszczyzna 40g, brukselka 20g,brokuy 20g, kalafior 20g ziemniaki 50g
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, natka pietruszki
  • II danie:
    • Makaron z truskawkami i sosem jogurtowym 250g -300g, biały ser
    • kompot z owoców leśnych 200ml

WTOREK 30 kwietnia:

  • I danie:
    • Rosół z makaronem : włoszczyzna 50g, makaron nitki 50g, udka z kurczaka 15g, koperek 5g;
    • przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki, lubczyk
  • II danie:
    • Kotlet pożarski z duszoną cebulką : mięso drobiowo-wieprzowe 80g, jajko 3g, bułka 7g, cebula 10g,
    • surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem 120g
    • ziemniaki 120g kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)