PONIEDZIAŁEK 23 marca:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki pszenne 50g,
- kanapka – bułka grahamka 40g, schab pieczony 15g, masło 5g, sałata 5g, papryka 15g
- herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
- Obiad: zupa ogórkowa: włoszczyzna 80g, ogórek kwaszony 50g, ziemniaki 100g, śmietana 9% 10g, koperek 2 g; przyprawy: czarny pieprz,
- pyzy z mięsem 250g-300g, cebula 10g,
- surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona 70g, jabłko 40g, marchew 10g, oliwa 3g
- kompot owocowy 200ml (1,7,9) owoc
- Podwieczorek: jogurt owocowy 150g (7)
WTOREK 24 marca:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, ryż 50g,
- kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
- herbata owocowa 200ml, cukier 2g (1,7)
- Obiad: żurek z kiełbasą: zakwas 20g, włoszczyzna 30g, ziemniaki 50g, kiełbasa biała wieprzowa 10g, śmietana 10g; przyprawy: majeranek, ziele angielskie, czosnek
- makaron kolorowy z kurczakiem w warzywach: makaron pełnoziarnisty 70g, pierś z kurczaka 100g, marchew 60g, kalafior 50g, cebula 5g, brokuły 30g, olej rzepakowy 5g;
- przyprawy: zioła prowansalskie, oregano
- surówka z sałaty lodowej: sałata 30g, pomidor 40g, cebula 5g, oliwa z oliwek 5g; przyprawy: sok z cytryny, bazylia
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
- Podwieczorek: drożdżówka z jabłkiem ( 1,7)
ŚRODA 25 marca:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
- kanapka - chleb wieloziarnisty 35g, masło 5g, parówka z szynki 50g, pomidor 20g, ogórek 15g, herbata z miodem i cytryną 200ml (1,7)
- Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami: włoszczyzna 80g, koper 35g, kurczak 25g, śmietana 10g, ziemniaki 50g,
- kotlet mielony: mięso mielone z szynki 80g, bułka tarta 5g, jajko 2g, olej rzepakowy 5g; przyprawy: pieprz, sól
- surówka z buraczków na zimno : buraki gotowane 100g, jabłko 30g, cebulka 5g , oliwa z oliwek
- ziemniaki 120g
- kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)
- Podwieczorek: gruszka, ciasteczka pszenne ze słonecznikiem 50g (1,3,7)
CZWARTEK 26 marca:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, makaron 50g,
- kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
- herbata z cytryną 200ml, cukier 2g (1,7)
- Obiad: zupa kalafiorowa: włoszczyzna 50g, kalafior świeży lub mrożony 100g, ziemniaki 50g, śmietana 15g, koperek 5g; przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki
- gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym: mięso mielone wieprzowe 80g, jajko 3g, bułka 7g, ryż 20g, kapusta 80g, przecier pomidorowy 10g, mąka 3g, śmietana 20g;
- ziemniaki 120g kompot owocowy 200ml (1,3,7,9) owoc
- Podwieczorek: jogurt owocowy 150g (7)
PIĄTEK 27 MARCA:
- Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
- bułka z dynią 50g, masło 5g; serek biały ze szczypiorkiem 50g, pomidory koktajlowe 30g, sałata 5g, rzodkiewki 5g
- kawa zbożowa 200 ml: mleko 200 ml, kawa zbożowa 5g (1,7)
- Obiad: krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna 75g, kasza jęczmienna 15g, ziemniaki 30g, masło 5g, koper 10g; przyprawy: czarny pieprz, lubczyk
- pierogi z serem lub owocami 250g, polewa jogurtowa 50g,
- surówka z marchewki z jabłkiem – marchewka surowa 80g, jabłko 40g, rodzynki 10g, śmietana 30g, kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
- Podwieczorek: kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g(1,7) jabłko