PONIEDZIAŁEK 23 marca:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki pszenne 50g,
    • kanapka – bułka grahamka 40g, schab pieczony 15g, masło 5g, sałata 5g, papryka 15g
    • herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
  • Obiad: zupa ogórkowa: włoszczyzna 80g, ogórek kwaszony 50g, ziemniaki 100g, śmietana 9% 10g, koperek 2 g; przyprawy: czarny pieprz,
    • pyzy z mięsem 250g-300g, cebula 10g,
    • surówka z kiszonej kapusty: kapusta kiszona 70g, jabłko 40g, marchew 10g, oliwa 3g
    • kompot owocowy 200ml (1,7,9) owoc
  • Podwieczorek: jogurt owocowy 150g (7)

WTOREK 24 marca:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, ryż 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
    • herbata owocowa 200ml, cukier 2g (1,7)
  • Obiad: żurek z kiełbasą: zakwas 20g, włoszczyzna 30g, ziemniaki 50g, kiełbasa biała wieprzowa 10g, śmietana 10g; przyprawy: majeranek, ziele angielskie, czosnek
    • makaron kolorowy z kurczakiem w warzywach: makaron pełnoziarnisty 70g, pierś z kurczaka 100g, marchew 60g, kalafior 50g, cebula 5g, brokuły 30g, olej rzepakowy 5g;
    • przyprawy: zioła prowansalskie, oregano
    • surówka z sałaty lodowej: sałata 30g, pomidor 40g, cebula 5g, oliwa z oliwek 5g; przyprawy: sok z cytryny, bazylia 
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: drożdżówka z jabłkiem ( 1,7)

ŚRODA 25 marca:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka - chleb wieloziarnisty 35g, masło 5g, parówka z szynki 50g, pomidor 20g, ogórek 15g, herbata z miodem i cytryną 200ml (1,7)
  • Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami: włoszczyzna 80g, koper 35g, kurczak 25g, śmietana 10g, ziemniaki 50g,
    • kotlet mielony: mięso mielone z szynki 80g, bułka tarta 5g, jajko 2g, olej rzepakowy 5g; przyprawy: pieprz, sól
    • surówka z buraczków na zimno : buraki gotowane 100g, jabłko 30g, cebulka 5g , oliwa z oliwek
    • ziemniaki 120g
    • kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)
  • Podwieczorek: gruszka, ciasteczka pszenne ze słonecznikiem 50g (1,3,7)

CZWARTEK 26 marca:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, makaron 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g
    • herbata z cytryną 200ml, cukier 2g (1,7)
  • Obiad: zupa kalafiorowa: włoszczyzna 50g, kalafior świeży lub mrożony 100g, ziemniaki 50g, śmietana 15g, koperek 5g; przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki
    • gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym: mięso mielone wieprzowe 80g, jajko 3g, bułka 7g, ryż 20g, kapusta 80g, przecier pomidorowy 10g, mąka 3g, śmietana 20g;
    • ziemniaki 120g kompot owocowy 200ml (1,3,7,9) owoc
  • Podwieczorek: jogurt owocowy 150g (7)

PIĄTEK 27 MARCA:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
    • bułka z dynią 50g, masło 5g; serek biały ze szczypiorkiem 50g, pomidory koktajlowe 30g, sałata 5g, rzodkiewki 5g
    • kawa zbożowa 200 ml: mleko 200 ml, kawa zbożowa 5g (1,7)
  • Obiad: krupnik z kaszy jęczmiennej: włoszczyzna 75g, kasza jęczmienna 15g, ziemniaki 30g, masło 5g, koper 10g; przyprawy: czarny pieprz, lubczyk
    • pierogi z serem lub owocami 250g, polewa jogurtowa 50g,
    • surówka z marchewki z jabłkiem – marchewka surowa 80g, jabłko 40g, rodzynki 10g, śmietana 30g, kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło 5g, sałata 5g, pomidor 15g(1,7) jabłko