PONIEDZIAŁEK 7 WRZEŚNIA:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło5g, sałata 5g, pomidor 15g
    • herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
  • Obiad: zupa brokułowa: włoszczyzna 50g, brokuły 70g, ziemniak 10g, śmietana 10g, masło 5g; przyprawy: pieprz, sól,
    • pierś z indyka pieczona z owocami: pierś z indyka 100g, brzoskwinie 20g, jabłka 20g,
    • ryż 100g, kukurydza 30g,marchewka gotowana 100g, kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: kanapka – chleb z ziarnami 35g, szynka drobiowa 15g, masło 5g, sałata 5g, papryka 15g(1,7)

WTOREK 8 WRZEŚNIA:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło5g, sałata 5 g, pomidor 15g
    • herbata owocowa 200ml, cukier5g (1,7)
  • Obiad: zupa fasolowa: fasola 40g, włoszczyzna 50g, ziemniaki 30g, żeberka wędzone 15 g; przyprawy: liść laurowy, majeranek, czarny pieprz, czosnek,
    • spaghetti z sosem warzywno-mięsnym: makaron spaghetti 80g, mięso mielone np. wołowo -wieprzowe 60g, pomidory 50g;
    • przyprawy: bazylia, oregano, pieprz, sól, ser żółty tary 15gkompot owocowy 200 ml, owoc (1,7,9)
  • Podwieczorek: banan 150g, ciastko owsiane ze słonecznikiem 50g (1,8)

ŚRODA 9 WRZEŚNIA:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200ml, płatki pszenne 50g,
    • kanapka – bułka grahamka 40g, schab pieczony 15g, masło5g, sałata 5g, papryka 15g
    • herbata owocowa 200ml, cukier 5g (1,7)
  • Obiad: zupa ogórkowa: włoszczyzna 80g, ogórek kwaszony 50g, ziemniaki 100g, śmietana 9% 10g,
    • koperek 2 g; przyprawy: czarny pieprz,
    • pierogi z mięsem lub ruskie 250g-300g, cebula 10g,
    • surówka z białej kapusty: kapusta 70g, jabłko 40g, marchew 10g, oliwa 3g
    • kompot owocowy 200ml (1,7,9) owoc
  • Podwieczorek: jogurt owocowy 150g (7)

CZWARTEK 10 WRZEŚNIA:

  • Śniadanie: zupa mleczna - mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50g,
    • kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, szynka15g, masło5g, sałata 5 g, pomidor 15g
    • herbata z cytryną 200ml, cukier5g (1,7)
  • Obiad: rosół z makaronem: włoszczyzna 70g, kurczak 30g, makaron 30g, natka pietruszki 3 g; przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
    • polędwiczki z kurczaka panierowane: mięso z piersi kurczaka 100g, bułka 15g, jajko 10g;
    • przyprawy: pieprz biały, sól; olej rzepakowy 5g;
    • ziemniaki 150g, koperek;
    • surówka z sałaty: sałata 50g, rzodkiewka 40g, szczypior 10g, śmietana 10g, przyprawy:
    • sok z cytryny, pieprz (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, pasztet pieczony z indyka 15g, masło 5g, sałata 5 g, ogórek15g( 1,3,9)

PIĄTEK 11 WRZEŚNIA:

  • Śniadanie: kanapka- grahamka 25 g, masło 5 g, papryka czerwona 20g;
    • pasta jajeczna ze szczypiorkiem: jajko 25 g, majonez 5 g, szczypiorek 5 g, ( 1,3,7)
  • Obiad: zupa jarzynowa : włoszczyzna 75 g, brokuły 50g, kalafior 35 g, kurczak 20g, śmietana 10g,
    • ziemniaki 50g; przyprawy: natka, pieprz, sól,
    • filet z mintaja 80g, bułka 15 g, jajko5g, olej5g,
    • ziemniaki 150g,
    • surówka z ogórka kiszonego: ogórek kiszony 80g, marchew gotowana 30g, cebula5g, oliwa z oliwek5g,
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
  • Podwieczorek: kanapka – chleb pełnoziarnisty 35g, ser żółty 15g, masło5g, sałata 5 g, pomidor 15g (1,7)