PONIEDZIAŁEK 5 maja:

  • I danie:
    • Zupa ryżanka: włoszczyzna 70g, kurczak 30g, ryż 30g, natka pietruszki 3 g;
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
  • II danie:
    • Zapiekanka z makaronu z pieczarkami i kiełbasą, makaron rurki 100g, kiełbasa z szynki 20g, pieczarki 10g, cebula czerwona 5g, koncentrat pomidorowy 3g, ser żółty Gouda 10g
    • przyprawy: pieprz biały, sól, oregano, zioła prowansalskie
    • owoc (1,3,7,9)

WTOREK 6 maja:

  • I danie:
    • Zupa ogórkowa: włoszczyzna 30g, ziemniaki 50g, udka z kurczaka 10g, śmietana 10g; ogórki kiszone 10g, śmietana 18% 3g,
  • II danie:
    • Pierogi z mięsem lub pierogi ruskie 250g-300g
    • cebula 5g, olej 3g
    • surówka z białej kapusty: kapusta 90g, jabłko 40g, marchew gotowana 5g, oliwa z oliwek 5g; przyprawy: sok z cytryny, bazylia
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

ŚRODA 7 maja:

  • I danie:
    • Zupa buraczkowa: włoszczyzna 50g, buraki 20g, ziemniaki 50g, śmietana 15g, kurczak 5g;
    • przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki, majeranek
  • II danie:
    • Kotlet drobiowy panierowany, pierś z indyka 100g, jajko 3g, bułka tarta 7g,
    • ziemniaki 120g
    • surówka z kapusty pekińskiej, kapusta 120g, kukurydza konserwowa 20g, jogurt naturalny 10g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

CZWARTEK 8 maja:

  • I danie:
    • Zupa kalafiorowa: włoszczyzna 50g, kalafior świeży lub mrożony 100g, ziemniaki 50g, śmietana 15g, koperek 5g;
    • przyprawy: czarny pieprz, natka pietruszki
  • II danie:
    • Gołąbki z kapustą w sosie pomidorowym: mięso drobiowo-wieprzowe 80g, jajko 3g, bułka 7g, ryż 20g, kapusta 80g, przecier pomidorowy 10g, mąka 3 g, śmietana 20g;
    • ziemniaki 120g kompot owocowy 200ml (1,3,7,9) owoc

PIĄTEK 9 maja:

  • I danie:
    • Zupa z fasolki szparagowej : włoszczyzna 75g, fasolka szparagowa 20g, ziemniaki 30g, masło 5g, natka pietruszki 10g;
    • przyprawy: czarny pieprz, lubczyk, ziele angielskie,
  • II danie:
    • Pampuszki z belgijską czekoladą 250g, kluski drożdżowe gotowane na parze z nadzieniem czekoladowym,
    • polewa jogurtowa 50g, truskawki 10g,
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)