PONIEDZIAŁEK 26 maja:
- I danie:
- Zupa jarzynowa: włoszczyzna 40g, brukselka 20g,brokuy 20g, kalafior 20g ziemniaki 50g
- przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, natka pietruszki
- II danie:
- Makaron z truskawkami i sosem jogurtowym 250g -300g, biały ser
- kompot z owoców leśnych 200ml
- owoc
WTOREK 27 maja:
- I danie:
- Kapuśniak ze słodkiej kapusty: włoszczyzna 80g, kapusta 10g, przecier pomidorowy 5g, masło 25g, ziemniaki 50g
- II danie:
- Polędwiczki z kurczaka smażone w chrupiącej panierce 100g
- ziemniaki 100g
- sałata ze śmietaną 120g, sałata masłowa 90g, rzodkiewka 10g, jogurt naturalny 5g , śmietana 18% 5g,
- kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)
ŚRODA 28 maja:
- I danie:
- Barszcz czerwony: włoszczyzna 30g, kurczak 20g, buraki 20g, ziemniaki 50g, śmietana 10g;
- przyprawy: majeranek, ziele angielskie, czosnek, pieprz czarny
- II danie:
- Gulasz z szynki wieprzowej 100g, sól, pieprz, zioła prowansalskie, ziele angielskie
- kopytka 120g
- marchewki mini gotowane 120g
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
CZWARTEK 29 maja:
- I danie:
- Kapuśniak z kiszonej kapusty : włoszczyzna 80g, kapusta kiszona 35g, żeberka wędzone 25g, ziemniaki 50g,
- II danie:
- Kurczak z warzywami w curry, mięso z piersi kurczaka 70g, cukinia 10g, pieczarki 20g, cebula 5g, papryka, żółta 10g,
- przyprawy : curry, papryka słodka
- ryż 120g
- surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem, kapusta 80g, marchew 20g, jabłko 20g, oliwa
- kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)
PIĄTEK 30 maja:
- I danie:
- Zupa pieczarkowa : włoszczyzna 75g, pieczarki 30g, ziemniaki 30g, masło 5g, śmietana 18% 10g;przyprawy: czarny pieprz, lubczyk
- II danie:
- Kluseczki leniwe 150g -180g, mus jabłkowy 15 g, masło 5g, cukier 2g
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)