PONIEDZIAŁEK 26 maja:

  • I danie:
    • Zupa jarzynowa: włoszczyzna 40g, brukselka 20g,brokuy 20g, kalafior 20g ziemniaki 50g
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, natka pietruszki
  • II danie:
    • Makaron z truskawkami i sosem jogurtowym 250g -300g, biały ser
    • kompot z owoców leśnych 200ml
    • owoc

WTOREK 27 maja:

  • I danie:
    • Kapuśniak ze słodkiej kapusty: włoszczyzna 80g, kapusta 10g, przecier pomidorowy 5g, masło 25g, ziemniaki 50g
  • II danie:
    • Polędwiczki z kurczaka smażone w chrupiącej panierce 100g
    • ziemniaki 100g
    • sałata ze śmietaną 120g, sałata masłowa 90g, rzodkiewka 10g, jogurt naturalny 5g , śmietana 18% 5g,
    • kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)

ŚRODA 28 maja:

  • I danie:
    • Barszcz czerwony: włoszczyzna 30g, kurczak 20g, buraki 20g, ziemniaki 50g, śmietana 10g;
    • przyprawy: majeranek, ziele angielskie, czosnek, pieprz czarny
  • II danie:
    • Gulasz z szynki wieprzowej 100g, sól, pieprz, zioła prowansalskie, ziele angielskie
    • kopytka 120g
    • marchewki mini gotowane 120g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

CZWARTEK 29 maja:

  • I danie:
    • Kapuśniak z kiszonej kapusty : włoszczyzna 80g, kapusta kiszona 35g, żeberka wędzone 25g, ziemniaki 50g,
  • II danie:
    • Kurczak z warzywami w curry, mięso z piersi kurczaka 70g, cukinia 10g, pieczarki 20g, cebula 5g, papryka, żółta 10g,
    • przyprawy : curry, papryka słodka
    • ryż 120g
    • surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem, kapusta 80g, marchew 20g, jabłko 20g, oliwa
    • kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)

PIĄTEK 30 maja:

  • I danie:
    • Zupa pieczarkowa : włoszczyzna 75g, pieczarki 30g, ziemniaki 30g, masło 5g, śmietana 18% 10g;przyprawy: czarny pieprz, lubczyk
  • II danie:
    • Kluseczki leniwe 150g -180g, mus jabłkowy 15 g, masło 5g, cukier 2g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)