PONIEDZIAŁEK 27 maja:
- I danie:
- barszcz czerwony: włoszczyzna 30g, kurczak 20g, buraki 20g, ziemniaki 50g, śmietana 10g;
- przyprawy: majeranek, ziele angielskie, czosnek, pieprz czarny
- II danie:
- gulasz z szynki wieprzowej 100g, szynka wieprxow90g, cebula5g, sól, pieprz, zioła prowansalskie,
- kluski śląskie 120g
- marchewki mini gotowane 120g
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)
WTOREK 28 maja:
- I danie:
- kapuśniak ze kiszonej kapusty : włoszczyzna 80g, kapusta kiszona 35g, żeberka wędzone 25g, ziemniaki 50g,
- II danie:
- kurczak z warzywami w curry, mięso z piersi kurczaka 70g, cukinia 10g, papryka kolorowa 10g, pieczarki 10g, cebula 5g, curry, papryka słodka
- ryż 120g
- mix warzyw gotowanych na parze 120g , kalafior, brokuły, marchewka
- kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)
ŚRODA 29 maja:
- I danie:
- zupa zacierkowa: włoszczyzna 70g, masło 3g, makaron zacierki 30g, natka pietruszki 3 g, ziemniaki 15g,
- przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
- II danie:
- pampuchy z nadzieniem czekoladowym 250g, kluski drożdżowe gotowane na parze z nadzieniem owocowym,
- polewa jogurtowa 50g,
- kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)