PONIEDZIAŁEK 27 maja:

  • I danie:
    • barszcz czerwony: włoszczyzna 30g, kurczak 20g, buraki 20g, ziemniaki 50g, śmietana 10g;
    • przyprawy: majeranek, ziele angielskie, czosnek, pieprz czarny
  • II danie:
    • gulasz z szynki wieprzowej 100g, szynka wieprxow90g, cebula5g, sól, pieprz, zioła prowansalskie,
    • kluski śląskie 120g
    • marchewki mini gotowane 120g
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)

WTOREK 28 maja:

  • I danie:
    • kapuśniak ze kiszonej kapusty : włoszczyzna 80g, kapusta kiszona 35g, żeberka wędzone 25g, ziemniaki 50g,
  • II danie:
    • kurczak z warzywami w curry, mięso z piersi kurczaka 70g, cukinia 10g, papryka kolorowa 10g, pieczarki 10g, cebula 5g, curry, papryka słodka
    • ryż 120g
    • mix warzyw gotowanych na parze 120g , kalafior, brokuły, marchewka
    • kompot owocowy 200ml ( 1,3,9)

ŚRODA 29 maja:

  • I danie:
    • zupa zacierkowa: włoszczyzna 70g, masło 3g, makaron zacierki 30g, natka pietruszki 3 g, ziemniaki 15g,
    • przyprawy: lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
  • II danie:
    • pampuchy z nadzieniem czekoladowym 250g, kluski drożdżowe gotowane na parze z nadzieniem owocowym,
    • polewa jogurtowa 50g,
    • kompot owocowy 200ml (1,3,7,9)